Külföld

Őrizetbe vettek egy második gyanúsítottat a Buckingham-palotánál történt támadás ügyében

Felbujtással gyanúsítják

A brit rendőrség őrizetbe vett vasárnap egy második gyanúsítottat is a Buckingham-palotánál pénteken történt esettel összefüggésben, amelyben egy 26 éves férfi karddal akart rendőrökre támadni, őt ugyan ártalmatlanították, három rendőr azonban megsebesült - közölték hivatalosan.

A 30 éves férfit London nyugati részén délelőtt vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy "bűnrészes terrorcselekményre való felbujtásban, vagy ilyen cselekmény előkészítésében" - közölte a rendőrség.
A Buckingham-palotánál péntek este történt esetben a támadó autójával szándékosan odahajtott egy rendőrségi furgonhoz, amely a közforgalom elől elzárt területen állt, és ott megállította a gépkocsiját, de a járműben maradt. A fegyvertelen rendőrök ekkor igazoltatni akarták, de ő megpróbált előrántani egy 120 centiméteres kardot. Sikerült lefogni, és spray-vel ártalmatlanítani, de közben három rendőr könnyebben megsebesült. A férfi többször "Allahu akbar"-t kiabált. A Londontól északra, Luton városban élő támadó szeptember 1-jéig őrizetben marad.