Külföld

Névtelen sírba temették a merénylőket

Szombatra virradóra a fiatalabb Kouachi fivért is eltemették

Szombatra virradóra eltemették a fiatalabb Kouachi fivért is. A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni iszlamista terrortámadást végrehajtó testvérpár mindkét tagja névtelen sírban fekszik.

A France TV szombati jelentése szerint a Said Kouachit előző éjjel hantolták el Reimsben. A televízió a Párizstól északkeletre fekvő település önkormányzatára hivatkozva adott hírt a temetésről. A rendőri felügyelet mellett tartott búcsúztatáson a család néhány tagja vett részt, a férfi felesége azonban távol maradt. Az önkormányzat nem közölte, hogy melyik tementőben nyugszik Said Kouachi.
A férfi két éve lakott Reimsben, így a település nem tagadhatta meg, hogy eltemessék.

Chérif Kouachit is névtelen sírba temették szombat éjjel a Párizstól északra fekvő Gennevilliers-ben. A temetésen még felesége sem vett részt, az asszony azonban ahhoz nem járult hozzá, hogy elhunyt férjét a testvére mellé temessék

A Kouachi fivéreket névtelen sírban helyezték el, ezzel azt akarták megakadályozni, hogy a terroristák sírja fanatikusok zarándokhelyévé váljon.

A harmadik dzsihadista, Amedy Coulibaly családja még nem döntött a férfi temetéséről. Coulibaly a Charlie Hebdo elleni támadás másnapján lelőtt egy rendőrt, majd egy kóserboltban ejtett és ölt meg túszokat.