Külföld

„Nehéz az Európába visszatérő dzsihadisták azonosítása”

Dezső Tamás szerint többségük mozgalmi nevet használt

Nehézséget jelent az Európába visszatérő dzsihadista harcosok azonosítása, mert többségük mozgalmi nevet használt - mondta Dezső Tamás iszlámszakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Az egyetemi tanár kiemelte, hogy a nyugat-európai mecsetek az iszlám harcosok találkozó- és menedékhelyévé válhatnak. Az imámoknak ugyanis kötelességük befogadni azokat, akik a hitükért harcoltak, így a mecsetek a radikális iszlám szerveződés központjaivá válhatnak.

Hangsúlyozta, hogy időzített bombát jelenthetnek az Európába visszatérő dzsihadista családokban nevelkedő, korábban az Iszlám Állam kiképzőtáborait is megjáró gyermekek. Az Iszlám Állam a táborokban fegyverhasználatra, robbanóanyagok kezelésére is képzett ki tíz-tizenkét éves gyermekeket - tette hozzá Dezső Tamás.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom