Külföld

Megölték az Iszlám Állam második számú vezetőjét

Ajad adzs-Dzsumalival az iraki légierő katonái végeztek

Egy légicsapással megölték Ajad adzs-Dzsumailit, akiről úgy tartják, hogy Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam vezetőjének a jobbkeze volt Irakban - jelentette az iraki állami televízió szombaton helyi katonai hírszerzési forrásokra hivatkozva.

 A televízió szerint a dzsihadisták második számú vezetőjével az iraki légierő végzett a szíriai határhoz közeli al-Kaim nevű település környékén. A televízió nem közölte, hogy mikor történt a légicsapás. Értesülések szerint Dzsumaili az Iszlám Állam "második számú vezetője" és "hadügyminisztere" volt.

A bagdadi kormány emellett szombaton közleményt adott ki arról, hogy az ország légiereje a szíriai határ közelében fekvő Baádzs nevű északnyugat-iraki településen az Iszlám Állam három célpontját bombázta. A légitámadásban - a dokumentum szerint - 150-200 iszlamistával végeztek. Az iraki kormány tudni véli, hogy a dzsihadisták Szíriából jöttek át a határon, ami arra utal, hogy a terrorszervezet tagjai még mindig szabadon mozoghatnak a szomszédos országok között. Azt nem közölték, hogy mikor történtek a bombázások.