Külföld

Meggyaláztak egy zsidó temetőt Franciaországban

Európa Tanács: Még mindig jelen van a rasszizmus, az antiszemitizmus és a gyűlöletbeszéd veszélye

Csaknem száz sírt meggyaláztak Franciaország keleti részén, a Strasbourghoz közeli Quatzenheim zsidó temetőjében, horogkeresztet festettek rájuk - közölte kedden a helyi prefektúra, amely a "leghatározottabban elítélte ezt a gyalázatos antiszemita cselekményt".

"Fel fogunk lépni, törvényeket hozunk és büntetni fogunk" - mondta a szavai szerint "teljes Franciaország szolidaritását kifejezve" Emmanuel Macron francia államfő, aki Christophe Castaner belügyminiszter és Haim Korsia franciaországi főrabbi kíséretében azonnal a helyszínre érkezett, ahol és családtagok és helyiek gyűrűjében végigment a 96 sír között, mielőtt ellátogat a párizsi Soá emlékhelyre.

macron sír
A Strasbourghoz közeli Quatzenheim zsidó temetőjében ismeretlenek több tucat sírt gyaláztak meg, horogkeresztet festve rájuk - közölte kedden a helyi prefektúra, amely a "leghatározottabban elítélte ezt a gyalázatos antiszemita cselekményt".

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom