Külföld

Már csaknem száz migránsholttestre bukkant a líbiai parti őrség idén

Líbia az egyik fő tranzitország az Afrikából Európába irányuló bevándorlás útvonalán

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) friss közleménye szerint a líbiai parti őrség 2018-ban már csaknem száz, Európába tartó bevándorló holttestét találta meg a vízben, az ország partjai mentén.

Vasárnap este kiadott jelentésében a szervezet azt is írta: július 31-ig tizenháromezerre tehető azoknak a száma, akiket a parti őrség feltartóztatott vagy megmentett a Földközi-tenger Líbiához közeli partjainál.

Líbia az egyik fő tranzitország az Afrikából Európába irányuló bevándorlás útvonalán. Az embercsempészek dolgát megkönnyíti az országban az előző elnök, Moammer el-Kadhafi elűzése óta tartó rossz közbiztonság. A líbiai hatóságok európai segítséggel igyekeznek gátat vetni a bevándorlási hullámnak - emlékeztetett kommentárjában az AP amerikai hírügynökség.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom