Külföld

„Magyarország mindig szembeszáll a szabadságért, akár túlnyomó erővel szemben is”

A külgazdasági miniszter brit kollégájával emlékezett meg az 1956-os forradalomról Londonban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és brit kollégája, Boris Johnson részvételével tartottak nagyszabású megemlékező rendezvényt 1956 közelgő hatvanadik évfordulója alkalmából szerda este Londonban.

t
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszéde az 1956-os forradalom közelgő hatvanadik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Londonban, a Guildhallban 2016. október 19-én. Mögötte Boris Johnson brit külügyminiszter. MTI Fotó: KKM

Az esemény helyszíne a londoni City központja, a Guildhall volt, ahol a politikai, diplomáciai, üzleti élet és a helyi magyarság több száz meghívott képviselője volt jelen.

Ünnepi beszédében Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország mindig harcba szállt szabadságáért és önrendelkezéséért, akár szélsőséges túlerővel szemben is. Elég egy pillantást vetni Magyarország történelmére annak megállapítására, hogy a magyar nép a szabadságharcosok népe. Egyöntetűen bebizonyosodott 1956-ban az is, hogy a diktatúra Magyarországon nem tud gyökeret verni - tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint 1956 volt az első lépés 1990 felé, amikor a magyar nép végre visszanyerhette szabadságát, és elfoglalhatta régóta megérdemelt helyét az európai nemzetek közösségében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom