Külföld

Kovács Zoltán: A kormánynak elsődleges az Egyesült Királyságban élő magyarok jogainak védelme

Magyarország olyan megállapodást támogat, ami a briteknek és az unióban maradó 27 tagállamnak egyaránt jó

A magyar kormány számára elsődleges az Egyesült királyságban élő magyarok szerzett jogainak védelme - jelentette ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kovács Zoltán azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy az uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján a legfőbb téma a Brexit. Közlése szerint Magyarország mindig is a "fair Brexit" híve volt, vagyis olyan megállapodást támogat, ami a briteknek és az unióban maradó 27 tagállamnak egyaránt jó.

Annak okán, hogy a csúcs másik fő témája a migráció lehet, a politikus azt mondta, hogy Magyarország számára továbbra is teljes mértékben elfogadhatatlan bármilyen migránskvóta bevezetése. Magyarország csak olyan megállapodást támogat, ami megállíthatja a migrációt, ehhez pedig elengedhetetlen a külső határok szigorú védelme - mondta.

Arról is szólt: immár hagyománnyá vált, hogy az uniós csúcsok bevezetőjeként egyeztetést folytatnak a visegrádi együttműködés (V4) tagországai, a hangsúlyosabb közép-európai álláspont érdekében. Most is így történt - mondta az államtitkár.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom