Külföld

Körülbelül száz palesztin tüntető sérült meg Ciszjordániában

A tüntetők az izraeli hadsereg katonáira támadtak

Hozzávetőleg száz palesztin sebesült meg izraeli katonákkal való összecsapásban pénteken Ciszjordániában és a Gázai övezet peremén - közölte a vörös félhold és a gázai egészségügyi minisztérium.

Péntekre a többek között a Hamász radikális palesztin mozgalom meghirdette a harag napját és tüntetésekre szólított fel. 
Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint Ciszjordániában több településen - összesen mintegy nyolcszáz tüntető - égő autógumikat gurított a katonák felé, valamint Molotov-koktélokkal és kövekkel dobálták őket. 
A biztonsági erők véget vetettek a nyugtalanságnak, de arról nem tudni, hogy éles lőszert használtak - közölte az izraeli hadsereg egyik szóvivője.
A palesztin csoportok az után szólítottak fel tüntetésre, hogy az izraeli katonák egy rajtaütés során Ciszjordániában lelőttek egy feltételezett palesztin merénylőt. A Dzsenín környékén bujkáló férfi volt állítólag a feje annak a sejtnek, amely a múlt hónapban lelőtt egy rabbit.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom