Külföld

Juncker: Európának továbbra is ébernek kell maradnia

Szerinte ma ő az egyetlen politikus, aki "Görögországban ugyanannyira kedvelt, mint Németországban"

Az Európai Bizottság elnökévé való megválasztása utáni első hivatalos útján Jean-Claude Juncker hétfőn Athénban dicsérte az elmúlt évek görögországi reformjait, azonban arra figyelmeztetett, hogy Európának továbbra is ébernek kell maradnia az új gazdasági és pénzügyi kihívásokkal szemben.

"Úgy vélem, hogy hosszú utat tettünk meg, és közelítünk (a válság) végéhez, de még nem vagyunk túl rajta (...) Soha nem mondtam, hogy véget ért a megszorítások ideje (...) Európa-szerte ébernek kell maradnunk, mert olyan dolgok érinthetnek minket, amelyeket nem lehet előre jelezni" - mondta a luxemburgi politikus azt követően, hogy találkozott Antonisz Szamarasz görög miniszterelnökkel.

lead juncker

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom