Külföld

Ismét áskálódnak a szocialisták

Európa stabilitását is veszélyezteti a felelőtlen támadás az ország ellen

Közleményben szólította fel a szocialistákat a magyar uniós biztosjelölt támogatására a Fidesz–KDNP EP-képviselőcsoportja. Mint írják, „magyar szocialisták Navracsics Tibor európai biztosi jelölése kapcsán ugyanazt teszik, amit a hazánkat elítélő Tavares-jelentés kapcsán tettek: tollba akarják mondani az európai szocialistáknak a magyar érdekekkel szembeni álláspontot”.

A néppárti képviselők szerint az MSZP egy olyan jelöltet támad, akinek még a portfóliója sem ismert, és az Európai Parlament sem hallgatta meg, tehát senki sem tudott még véleményt alkotni Navracsics Tibor alkalmasságát illetően. „A magyar szocialisták előre ítéletet mondanak, amivel a legrosszabb hagyományokat folytatják, és lejáratják Magyarországot” – emelik ki.

A közlemény szerint elfogadhatatlan, hogy Szanyi Tibor és társai a magyar emberek döntését Brüsszelben megkérdőjelezik. „A szocialisták nem tanultak semmit a választási kudarcból, ugyanott folytatják, ahol a választások előtt abbahagyták” – tette hozzá a képviselőcsoport. Rámutatnak, hogy az EP egy szavazással dönt a teljes Európai Bizottságról, azaz amire a szocialisták megpróbálják rávenni saját frakciójukat, az egész Európa stabilitását veszélyeztetné, mert elhúzná az új vezetés hivatalba lépését egy súlyos gazdasági és háborús válság kellős közepén. „A néppárti képviselőcsoport nem tud semmi olyan hivatalos szocialista frakciódöntésről, amely megerősítené Szanyi Tibor szavait” – zárul a Fidesz-KDNP közleménye.