Külföld

Így rohamozták meg a migránsok a Saint Denis-i székesegyházat + VIDEÓ

A hatóság embereinek erőszakkal kellett véget vetniük a tüntetésnek

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Objektum doboz

A rendőrségnek kellett helyreállítania a nyugalmat a Saint-Denis-i székesegyháznál azután, hogy illegális bevándorlók és baloldali aktivisták lepték el a francia királyok nyugvóhelyét. A tüntetők amiatt mentek vasárnap az utcára, hogy a francia kormány tovább szigorítaná a migrációs törvényeket.

A Coordination des Sans-Papiers, azaz a CSP 75 nevű szélsőbaloldali szervezet a migránsokkal csaknem egy órán át foglalta el a bazilika területét, ezután a rendőröknek kellett rendet tenniük. A demonstrálók a felszólítás ellenére sem hagyták el a számukra semmit sem jelentő templomot, így a hatóság embereinek erőszakkal kellett véget vetniük a tüntetésnek.

Nicholas Dupont-Aignan francia bevándorlásellenes politikus a helyszínen nézte végig az eseményt. Elmondása szerint felháborító, hogy a baloldali aktivisták és a migránsok egyszerűen megszállták a francia nép egyik legjelentősebb helyszínét, azt, ahol a francia királyok földi maradványai találhatóak.

"Azokat, akik ennyire törvényen kívül hagyják a jogszabályainkat, azonnal ki kell toloncolni az országból" – mondta a politikus.

Forrás: 888.hu