Külföld

Hölvényi György: Tétlenkedés helyett hatékony fejlesztéspolitika kell

„Három év tétlenkedés után Európának ma paradigmaváltásra van szüksége”

Az uniós fejlesztéspolitika sikerének mércéje az lesz, hogy sikerül-e csökkenteni az elvándorlást a tömeges migrációt kibocsátó országokból – jelentette ki Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője az EU, illetve az afrikai, karibi és Csendes-óceáni térség országainak közös parlamenti közgyűlésén Brüsszelben.

Három év tétlenkedés után Európának ma paradigmaváltásra van szüksége a nemzetközi fejlesztéspolitikában: helyben sokkal hatékonyabb intézkedésekkel kell fellépni az elvándorlással sújtott régiókban, mindenekelőtt Afrikában, emelte ki Hölvényi. „A migráns tagja egy családnak, törzsnek, országnak, ezért maga a közösség sérül, ha a polgárai tömegesen hagyják el országaikat" - hívta fel a figyelmet a kereszténydemokrata képviselő.

Hölvényi György szerint Európa jelenlegi, individualizmusra alapuló hozzáállása teljesen félreérti a helyi társadalmak valóságát. „Többek között ezért is elengedhetetlen, hogy az EU és Afrika közötti együttműködésbe bevonjuk az egyházakat, hiszen nélkülük sem az érdemi konfliktuskezelés, sem hatékony humanitárius segítségnyújtás nem lehetséges a válságokkal küzdő régiókban" - húzta alá a magyar politikus.

„Az Európai Uniónak ma nem kevesebb a feladata, mint hogy megőrizze hitelességét a nemzetközi segítségnyújtás és fejlesztéspolitika terén: egyértelmű vízióra és új megoldásokra van szükség“ - zárta felszólalását az Európai Néppárt vallásközi párbeszéd munkacsoportjának társelnöke.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom