Külföld

Hazaérkezett az Észak-Koreából szabadon engedett amerikai egyetemista

Otto Warmbiert most kórházban ápolják

A 22 éves amerikai egyetemistát szállító repülő Ohio államban landolt. Otto Warmbiert a repülőtérről azonnal kórházba szállították. A korábbi hírek szerint a fiatal férfi egy altató tabletta miatt kómába esett, egy éve nem tért magához. 

Fred és Cindy, a fiú szülei úgy nyilatkoztak, mindenképp szeretnék, ha világ megtudná, mi történt gyermekükkel Észak-Koreában. Kérdés, hogy az embertelen bánásmód miatt esett-e Otto kómába. Ha igen, Donald Trump amerikai elnöknek mindenképpen lépéseket kell tennie Kim Dzsongun rezsimje ellen. 

Ki Otto Warmbier?

2016. januárjában a 21 éves Otto Warmbier - nem sokkal azelőtt, hogy a turistacsoport elutazott Phenjanból - ellopott egy észak-koreai politikai propagandaplakátot szállodájának abból a részéből, amelyet kizárólag a személyzetnek tartottak fenn. Ez Észak-Koreában államellenes bűntettnek számít. 

A diák a phenjani Yanggakdo International Hotelben szállt meg. Már a repülőtéren volt, hogy Kínába utazzon, ott vonták félre a biztonsági ellenőrzésnél. A turistacsoport várt volna rá, de felszólították a csoport többi tagját, hogy szálljon fel a repülőgépre. A gépen egy észak-koreai tisztségviselő azt mondta, hogy Warmbiert "kórházba szállították". Az utazási iroda később tudta meg, hogy a diákot őrizetbe vették. Warmbier február végén megjelent a helyi sajtó előtt Phenjanban, beismerte "államellenes" bűnét, és bocsánatért esedezett. - 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom