Külföld

Görögország kiutasít két orosz diplomatát

Moszkva hasonló lépésre készül

Görögország kiutasít két orosz diplomatát, és megtiltja két másiknak a belépést az országba a státuszukkal nem összeegyeztethető tevékenységük miatt - írta szerdán Kathimerini című napilap. 

A görög hatóságok nem kommentálták az értesülést. A görög külügyminisztérium elutasította, hogy reagáljon a hírre, és az athéni orosz nagykövetség sem volt elérhető az ügyben.

A Kathimerini cikke szerint Athén azt követően cselekedett, hogy érzékelte: orosz diplomaták megpróbálták aláásni a Görögország és Macedónia között az utóbbi új hivatalos elnevezéséről a múlt hónapban megszületett megállapodást, amelynek értelmében a balkáni országot ezentúl Észak-Macedóniának nevezik.

Az egyezség lehetővé teszi, hogy megkezdődjenek Macedónia EU-csatlakozási tárgyalásai, és várhatóan a NATO is hamarosan felveszi az országot tagjai közé.

Az orosz külügyminisztérium szerdán közleményben tudatta, hogy a görög lépésre hasonló mértékben válaszol.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom