Külföld

Gál Kinga: Nem kényszeríthetik a tagállamokat arra, hogy bevándorlóországgá váljanak

Hollik István szerint az ellenzék magánlakásokba is migránsokat telepítene

Nem lehet az európai uniós tagállamoktól elvenni azt a jogot, hogy eldöntsék, kit fogadnak be területükre és kit nem. Nem szabad egy tagállamra sem rákényszeríteni, hogy bevándorlóországgá váljon - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén, az állam- és kormányfők márciusi ülésének előkészítése kapcsán tartott vitában.

A képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: semmilyen kötelező migránsszétosztáson alapuló rendszer nem lesz képes megoldani Európa bevándorlási problémáját, hiszen azt meghívóként értelmezik az indulásra váró migránsok százezrei.
Véleménye szerint Európának vissza kell szereznie a külső határai feletti teljes ellenőrzést, amely alapfeltétele az illegális migráció megállításának. A szolidaritás megnyilvánulásának kellene tekinteni a külső határok védelmét és az erre fordított összegeket, hiszen ez hozzájárul az európai örökség védelméhez és a kontinens stabilitásának megőrzéséhez - mutatott rá.
Mint hangsúlyozta, a migrációs válságot kialakulásának gyökereinél kell kezelni, és nem a végpontjában, Európában.
"Elengedhetetlen, hogy a ténylegesen védelemre jogosultak már az unión kívül szétválasztásra kerüljenek a gazdasági bevándorlóktól, így lehet csak hatékonyan megállítani az illegális migrációt" - fogalmazott Gál Kinga.

Hollik István: Az ellenzék a magánlakásokba is migránsokat telepítene

Ha április 8-án Soros emberei kerülnek hatalomra, akkor nemcsak laktanyákba, állami és önkormányzati ingatlanokba, hanem üresen álló magánlakásokba is migránsokat fognak betelepíteni - nyilatkozta a fidesz.hu-nak Hollik István.

Objektum doboz

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett: Vágó Gábor, az LMP politikusa azt kezdeményezte, hogy írják össze annak a 150 ezer lakásnak a listáját, amelyek magántulajdonban vannak, de üresen állnak.

„Meggyőződésünk, hogy Vágó Gábor ezt Karácsony Gergely megbízásából tette. Vágó Gábor összeírja, Karácsony Gergely pedig ezekbe az üresen álló lakásokba telepítene be migránsokat” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Ez a folyamat ugyanúgy zajlana le, mint Nyugat-Európában, ahol először a tömegszállásokra, majd miután ezek megteltek, lakásokban helyezték el a migránsokat – tette hozzá Hollik István.

 


A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom