Külföld

Éket verne Brüsszel a V4-es országok közé

„Oszd meg és uralkodj”

Megbontaná az egységet, az oszd meg és uralkodj elvét érvényesítené Brüsszel a visegrádi országok ellen – értesült a Politico brüsszeli hírportál. Mint írja, ahogy súlyosbodik a harc az Európai Unió és a szerintük a demokratikus normáktól egyre inkább távolodó Lengyelország és Magyarország között, úgy vált taktikát az EU, amely éket verne a V4-es országok közé.

Tisztviselők szerint az Európai Bizottság a 2020, azaz a Brexit utáni uniós költségvetés vitáit használná fel erre a célra. A Politico forrása úgy tudja, a bizottság már Szlovákia és Csehország tudomására hozta, nem érdekük, hogy Budapest és Varsó mellett álljanak ki. A hírportál ugyanakkor felveti annak a forgatókönyvnek lehetőségét is, miszerint visszaüthet az Európai Bizottság keménykedése.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom