Külföld

Drámai a helyzet Görögországban

Menekültekkel vannak tele az athéni parkok

Drámai helyzet alakult ki szombatra Görögországban a görög-macedón határ teljes lezárása után. Az athéni sajtó reggel arról számolt be, hogy több mint 25 ezer menekült, illetve migráns - az újságok megfogalmazása szerint - "bolyong" az országban.

Az Athén-Szaloniki autópályán az éjszaka folyamán nagyobb csoportokban vonultak a menekültek északi irányba, sokan közülük a szabad ég alatt töltötték az éjszakát. A macedón határ mentén a legfrissebb jelentések szerint mintegy 5000 menekült tartózkodik.

A Skai televízió kora reggel arról számolt be, hogy a regisztrációs központok, illetve a befogadó táborok zsúfolásig teltek. Ugyancsak menekültekkel vannak tele az athéni parkok, valamint a pireuszi kikötő rakodóterületei. Közben a kikötőbe reggel egy komphajón újabb, csaknem 500 menekült érkezett. A menekültek között sok a gyermek és az orvosi segítségre szoruló idős ember.

"A segélyszervezetek lehetőségeik határáig jutottak. A menekültek többsége iraki és szíriai, de vannak közöttük szórványosan afgánok is, akiket már több napja nem engednek Macedóniába" - nyilatkozta a Vöröskereszt egyik illetékese. A görög hatóságok arra szólították fel a lakosságot, hogy gyűjtsenek adományokat a menekülteknek.

 

Drámai a helyzet GörögországbanMenekültekkel vannak tele az athéni parkok - Drámai helyzet alakult ki szombatra Görö...

Közzétette: Magyar Hírlap – 2016. február 27.