Külföld

Ciprasz: Helyrehozzuk az Európai Unió kereteit

Uniós vezetőkkel tárgyalt Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök

Görögország nem szétzúzni, hanem helyrehozni szeretné az Európai Unió kereteit, mert úgy véli, azokon belül meg lehet találni a válaszokat a nyitott kérdésekre - jelentette ki szerdán Brüsszelben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök, s hangsúlyozta: "Az Európai Unió története a nézeteltérések története, de végül mindig kompromisszumra, megállapodásra lehet jutni".

lead tusk
A közlemény utolsó mondatában az Európai Tanács elnöke ezt írja: egyetértettek abban, hogy az Európa előtt álló más jelentős kihívások terén milyen fontos az Európai Unió egysége. Ezzel Tusk arra utalhat, hogy a görög kormány a múlt héten zavart okozott az európai uniós diplomáciában, amikor gyakorlatilag kihátrált az EU állam- illetve kormányfőinek közös nyilatkozata mögül, amelyben Oroszország felelősségét hangsúlyozták a kelet-ukrajnai erőszakcselekményekben, s további szankciókat helyeztek kilátásba Moszkvával szemben.


Forrás: MTI

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom