Külföld

CÖF: Ne engedjük be a "sorosizmust" a migránsokkal!

Csizmadia László: Elfogadhatatlan, hogy egy pénzember beleszóljon egy szuverén állam sorsába

George Soros látogatása ellen tüntetett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) csütörtökön az Európai Bizottság brüsszeli épülete előtt. Csizmadia László, a CÖF alapítója egyebek mellett arra szólított fel, hogy ne engedjük be a "sorosizmust" a migránsokkal.

Mintegy hatvan ember gyűlt össze az uniós negyed központjában, a résztvevők elénekelték a himnuszt, sokan olyan táblákat tartottak a magasba, amelyek a magyar származású amerikai üzletember, illetve a "Soros-lobbi" megállítására, az illegális migráció feltartóztatására és Orbán Viktor miniszterelnök támogatására szólítottak fel.

Csizmadia László, a CÖF alapítója igazságtalannak nevezte, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és több uniós biztos is fogadja George Sorost, "a magyarokat pedig nem hallgatják meg Brüsszelben", pedig a milliárdosnak "semmi köze" Európához.

Elfogadhatatlan, hogy egy pénzember beleszóljon egy szuverén állam sorsába. Nem szabad hagyni, hogy beengedjék a "sorosizmust" a migránsokkal együtt Európába - fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva Csizmadia László elmondta, nem igaz, hogy repülővel utaztatták volna Brüsszelbe a demonstrálókat, a CÖF négy vezetőjén kívül mindenki más busszal érkezett.