Külföld

Betörőnindzsát fogtak Japánban

A hetvennégy éves férfi nindzsának öltözve tört be legalább kétszázötven lakásba

A rendőrség már régóta keresi a heiszei nindzsának becézett elkövetőt, a feketébe öltözött betörő szerint ha fiatalabb lenne, sosem kapták volna el.

A férfi általában maszkban követte el a betöréseket, de nyolc év után egyszer figyelmetlen volt, és egy térfigyelő kamera megörökítette a vonásait. Nyolc év alatt csaknem hetvenmillió forintnyi értéket lopott a lakásokból. A napközben hétköznapi öregúrnak tűnő férfi rendszerint egy elhagyott épületben öltötte fel nindzsa-ruházatát, majd ahelyett, hogy az utcán közlekedett volna, a falak tetején és tetőkön futva indult zsákmánya után. Letartóztatásakor állítólag azt mondta az oszakai rendőröknek, hogy már kiöregedett a szakmából: ha fiatalabb lenne, sosem bukott volna le, de így hetven fölött már úgy érzi, kiöregedett a szakmából.  

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom