Külföld

Az Ifjúsági Világtalálkozó nyitómiséjén a terrortámadások áldozataiért imádkoztak

„Nyugtalan világunk békéjéért imádkozunk, hogy szűnjön meg az erőszak és az igazságtalanság”

A terrortámadások áldozataiért, köztük a keddi normandiai templomi késelés során meggyilkolt lelkészért szóló imára hívta fel az Ifjúsági Világtalálkozó nyitómiséje résztvevőit Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek.

Az egyházi méltóság a szertartás elején elmondta: „Békében akarunk élni, nyugtalan világunk békéjéért imádkozunk, hogy szűnjön meg az erőszak és az igazságtalanság”.

A nyitómisén az utóbbi időben végrehajtott terrortámadások összes áldozatáért imádkoznak, „különös módon pedig azért a lelkészért, aki ma gyilkosság áldozata lett, mégpedig az eucharisztia bemutatása közben” - folytatta Dziwisz érsek.

A krakkói érsek, aki II. János Pál pápa személyes titkára volt, a krakkói Blonia-mezőn mutatja be a Ferenc pápa lengyelországi zarándoklatával összekötött, hatnapos 14. katolikus Ifjúsági Világtalálkozót (IVT) megnyitó szabadtéri misét.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom