Külföld

Az FPÖ vonakodik együttműködni Steve Bannonnal

Bannon a jelenlegi európai intézmények ellen forduló pártok koalícióját szervezi

A jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) nem kíván politikailag együttműködni Donald Trump amerikai elnök volt tanácsadójával, Steve Bannonnal, aki Brüsszelben akarja megvetni a lábát, hogy támogassa az európai populistákat - közölte Harald Vilimsky, az FPÖ főtitkára. 

A politikus az ORF osztrák közszolgálati televízió kedd esti műsorának nyilatkozva kijelentette: "Szövetségeket akarunk kötni Európában, de ezt az Egyesült Államoktól, Oroszországtól vagy bárki mástól függetlenül szeretnénk megtenni". 

Az FPÖ európai parlamenti képviselője hozzátette, szeretnének erősödni, amit saját tisztességes eszközeikkel akarnak elérni, programjaik és elképzeléseik alapján fejlődni, de nem olyasvalaki irányítása alatt, aki az Egyesült Államok javára tevékenykedik.

Az Osztrák Szabadságpárt december óta az Osztrák Néppárttal (ÖVP) együtt kormányozza Ausztriát.

Steve Bannon azt tervezi, hogy Mozgalom néven olyan szervezetet hoz létre, amely a jelenlegi európai intézmények ellen forduló pártok koalíciója lenne brüsszeli székhellyel, támogatva a populisták erősödését Európában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom