Külföld

„Az EP több pénzt akar a migránsok betelepítésére”

Gál Kinga: Felháborító, hogy erre szánják a pénzt - Fidesz: A szocialisták most szavazták meg a Soros-terv újabb pontját

Az Európai Parlament plenárisa elfogadta a 2021-2027 közötti évekre vonatkozó Menekültügyi és Migrációs Alap parlamenti álláspontját. „Felháborító, hogy az EP bevándorláspárti többsége a migránsok behozatalára szánja a háromszorosára növelt alap nagy részét, ahelyett, hogy megpróbálná megállítani azt” - mondta Gál Kinga fideszes EP-képviselő a szavazást követően.

Fidesz: A szocialisták most szavazták meg a Soros-terv újabb pontját
A nagyobbik kormánypárt a lapunkhoz eljuttatott közleményében az MSZP frakcióvezető-helyettesének sajtótájékoztatójára reagált. Harangozó Tamás szerint többről kellett volna szólnia Manfred Weber európai néppárti frakcióvezető budapesti látogatásának, mivel Magyarországon súlyosabb problémák is vannak, mint a lejárató plakátkampány. A szocialista politikus arról is beszélt: a Néppárt szerint nem a Soros-, hanem a Putyin-terv ellen kell megvédeni Európát.
A Fidesz a közleményében úgy fogalmazott: "Elhisszük, hogy a szocialistáknak nagyon kényelmetlen, ha Brüsszel és Soros bevándorláspárti terveiről van szó. A szocialista Szanyi Tibor Gyurcsányékkal és a többi bevándorláspártival együtt ugyanis pár órája szavazta meg az Európai Parlamentben a Soros-terv újabb pontját, hogy megháromszorozzák a migránsok betelepítését szolgáló pénzügyi alapot."

„A parlamenti álláspont a források jelentős részét kizárólag a legális migrációs csatornák kialakítására, a migránsok integrációjára, illetve „a tagállamok közötti szolidaritás” végrehajtására szánja. Az a tagállam, amely nem kíván migránsokat betelepíteni saját területére, a most elfogadott javaslat szerint elesik a neki járó EU-s források jelentős részétől” - húzta alá a fideszes képviselő. Gál Kinga hangsúlyozta: „Annak ellenére, hogy a Bizottság váltig állítja, nem lesznek betelepítési kvóták, a javaslat jelentős összeget különít el erre a célra”.

Gál Kinga szerint az is felháborító, hogy az Európai Parlament bevándorláspárti többsége a helyben segítésre és a kiváltó okok megszüntetésére az Alap mindössze öt százalékát engedélyezi. „Mindeközben tizezer eurót ítélne oda minden egyes áttelepített migráns után a tagállamok számára, ezáltal is ösztönözve a migránsok betelepítését kontinensünkre” - tette hozza Gál Kinga. A Bizottság uniós pénzek felhasználására tett javaslata alátámasztja, hogy az intézmény valódi szándéka minden tagadás ellenére a bevándorlás elősegítése, pénzzel ösztönözve a migránsbetelepítést.

„A kvóta szerinti elosztást a magyar bevándorláspárti ellenzék is előszeretettel tagadja.  Ezzel ellentétben a ma elfogadott szöveg egyértelműen kimondja, hogy az Alap a dublini rendelet keretében a migránsok áthelyezésével kapcsolatos költségeket is téríteni fogja” - hívta fel a figyelmet az európai parlamenti képviselő.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom