Külföld

Az ENSZ fokozza támogatását az áradások sújtotta Észak-Koreának

Az ENSZ már folytat különböző humanitárius projekteket Észak-Koreában, ahol megítélése szerint több mint 10 millió ember, vagyis a lakosság 40 százaléka szorul rá segélyszállítmányokra

Többtucatnyian meghaltak és meghaladja a tízezret is az áradások miatt az elmúlt hetekben otthonaikból elmenekülni kényszerült emberek száma Észak-Koreában; a világszervezet humanitárius ügynökségei a támogatás fokozását tervezik, miután Phenjan a hét közepén nemzetközi segítségért folyamodott - közölte az ENSZ pénteken.

Több ezer ház rongálódott vagy semmisült meg az augusztus végi heves esőzések kiváltotta árvizekben Észak- és Dél-Hvanghe tartományokban - mondta Farhán Hak, az ENSZ-főtitkár szóvivője New Yorkban.

A világszervezet és a phenjani vezetés közös értékelése szerint a katasztrófa sújtotta területen lévőknek mindenekelőtt élelmiszerre, ivóvízre, közegészségügyi szolgáltatásokra és fedélre van szükségük.

Az ENSZ már folytat különböző humanitárius projekteket Észak-Koreában, ahol megítélése szerint több mint 10 millió ember, vagyis a lakosság 40 százaléka szorul rá segélyszállítmányokra. A világszervezet adataiból kitűnik, hogy minden ötödik észak-koreai gyerek alulfejlett az alultápláltság miatt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom