Külföld

A török légierő a kormányerőkre támadt Afrín közelében

Többen meghaltak a légicsapásban

Három török légicsapás érte szerdán a szíriai kormányerők kezén lévő ellenőrzési pontnál lévő milicistákat az Afrínba vezető út mentén, öt fegyveres meghalt, két kurd harcos megsebesült - közölte a kormányt támogató erők egyik parancsnoka a Reuters hírügynökséggel.

A környékbeli Nobol és Zahraa falvakat ellenőrző síita milíciák nemrégiben foglalták el az ellenőrzőpontot a Népi Önvédelmi Erők (YPG) kurd milíciával megegyezve - közölte a nevének elhallgatását kérő parancsnok. 

A török hadsereg kedden ostromgyűrűbe zárta Afrín városát. Törökország január 20-án indított offenzívát a kurdok felügyelete alatt álló térség ellen biztonsági kockázatokra hivatkozva. Ankara szerint a határrégiót ellenőrző Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) bábja.

Erdogan azt reméli, hogy Afrín már estére török kézen lesz

Recep Tayyip Erdogan török elnök reményét fejezte ki szerdán, hogy a török hadsereg már estére teljesen elfoglalja az északnyugat-szíriai Afrín városát.

Az államfő a Habertürk televízió által közvetített, Ankarában elhangzott beszédében azt mondta, hogy a török hadsereg 3444 "terroristával" végzett Afrínban, és a civil lakosság egy folyosón át távozik onnan.

A török hadsereg vezérkara kedden arról tájékoztatott, hogy katonái már előző napon körbezárták Afrínt. Törökország január 20-án indított támadást a határ mentén fekvő város és térsége ellen, amelyet a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia felügyel. Ankara szerint az YPG a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) bábja.


A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom