Külföld

A szálak összeérnek

Soros bizalmasának jelenlétében szólalt fel az uniós biztos

Dimitrisz Avramopulosz uniós biztos egy New York-i rendezvényen is elmondta a migrációval kapcsolatos véleményét, ahol jelen volt Louise Arbour, az ENSZ főtitkárának migrációért felelős különleges képviselője is, akit George Soroshoz, illetve az általa fenntartott alapítványhoz szoros szálak fűznek.

Ismert, hogy Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációért és uniós belügyekért felelős biztosa a múlt héten felszólalt az ENSZ közgyűlésének egyik kísérő rendezvényén, és támogatta az illegális bevándorlás legalizálását, a migránsok beengedését, és kvóták szerinti szétosztását. A brüsszeli bevándorláspárti politikus szintén kiállt az ENSZ Globális Migrációs Csomagja mellett, amiről Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, hogy valójában egy afrikai migrációs csomag, amely nem az európai országok érdekeit képviseli, és a lehető legrosszabb válasz az illegális bevándorlásra.

A görög biztos két nappal később ismét felszólalt New Yorkban az Út Marrákesig című rendezvényen (a marokkói városban fogadják majd el decemberben az ENSZ Migrációs Csomagját), ahol ugyancsak jelen volt George Soros egyik bizalmi embere, Louise Arbour, az ENSZ főtitkárának migrációért felelős különleges képviselője is. Arbour gondozza ugyanis az ENSZ Migrációs Csomagját. Avramopulosz és Arbour szívélyes viszonyt ápolnak egymással, ezt a korábbi találkozásaikról készített fotók is elárulják, emlékeztet az origo.hu.

Arbour korábban a Soros által pénzelt, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt, amely csoport igazgatóságának Soros jelenleg is a tagja, de fiát, Alexander Sorost is ott találjuk a kuratóriumi tagok között.