Külföld

A néppárti ultimátum Soros és Juncker bosszúja

A Századvég álláspontja 10 pontban a néppárti ultimátumról

A Századvég Alapítvány lapunkhoz eljuttatott közleményében a néppárti ultimátum előzményeit, valamint okait gyűjtötte össze.

Mi történt?

  1. A magyar kormány elindított egy tájékoztató kampányt. A plakátokon Soros és Juncker szerepel és egy mondat: „Önnek is joga van tudni mire készül Brüsszel!”. 
  2. A magyar tájékoztató kampány nagy vihart keltett a bevándorláspárti politikusok körében. A kritikák szerint a kampány gyűlöletkeltő. 
  3. A Néppárt bevándorláspárti alakulatai a Fidesz kizárása mellett szólaltak meg.
  4. Ezt követően Manfred Weber, a Néppárt nevében ultimátumot adott a Fidesznek. Három feltételt kell teljesíteniük ahhoz, hogy ne zárják ki őket: Fejezzék be a Brüsszel elleni kampányt. Kérjenek bocsánatot. És végül, de nem utolsósorban, s Soros-egyetem maradjon Budapesten.
  5. Válaszul a Fidesz közleményben tudatta, hogy a magyar választók akarata fontosabb, mint a néppárti tagság feltételéül megfogalmazott az ultimátum teljesítése.

 

Mi az értelme annak, ami történik?

  1. A néppárti ultimátum Soros és Juncker bosszúja. 
  2. A vita mögött az Európai Néppárt értékválsága áll. A néppárti alakulatok többsége támogatja a migrációt, üdvözli a multikulturális társadalmak létrejöttét és feladja a keresztény kultúrát. 
  3. A Fidesz ebben a három kérdésben nem hajlandó engedni, ezért jött az ultimátum. 
  4. A Néppárt úgy kalkulál, hogy a májusi európai parlamenti választások után, ha nem változtat, meg fog gyengülni. Ezért annak érdekében, hogy megőrizhesse domináns pozícióját parlamentben, arra készül, hogy a bevándorláspárti baloldali, liberális és zöld pártokkal kössön koalíciót. Ennek a tervnek az akadálya a Fidesz.
  5. Ha megvalósul a néppárti mesterterv, akkor május után az európai parlamentben két nagy erőcsoport áll majd egymással szemben: a bevándorláspárti establishment erők, a régi elit, benne a Néppárttal és a migrációt megállítani akaró, Európa keresztény kultúrája mellett elkötelezett és az európai polgárok mellett álló nemzeti erők. Erről szól az ultimátum által előidézett helyzet.