Külföld

A jobboldali jelölt nyerte a kolumbiai elnökválasztást

Ivan Duque a leadott voksok 54,3 százalékát szerezte meg

 Ivan Duque jobboldali jelölt nyerte a kolumbiai elnökválasztást vasárnap, maga mögé utasítva baloldali riválisát, Gustavo Petrót.

A szavazóhelyiségek 97 százalékának eredményei alapján Duque a leadott voksok 54,3 százalékát szerezte meg, míg Petro 41,5 százaléknyi szavazatot kapott a választás második fordulójában.

A hivatalos eredmények közlését közvetítő Caracol tévécsatorna híradása szerint a résztvevők 4,2 százaléka érvénytelenül szavazott.

Duque győzelme a Reuters szerint eloszlathatja azokat a félelmeket, hogy az ország gazdasági modelljét teljesen felforgathatják, ugyanakkor felveti a marxista lázadókkal 2016 novemberében aláírt békemegállapodás megváltoztatásának lehetőségét.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom