Külföld

Megfelelő monetáris politikát alkalmaz az EKB az olasz jegybankelnök szerint

Az Európai Központi Bank (EKB) a jelenlegi körülmények között a megfelelő monetáris politikát alkalmazza, bár talán lehetne fokozatosabb is Ignazio Visco, a Bank of Italy elnöke szerint.

Megfelelő monetáris politikát alkalmaz az EKB az olasz jegybankelnök szerint
Ignazio Visco, a Bank of Italy elnöke
Fotó: AFP/Andreas Solaro

„A jelenlegi monetáris politika kétségkívül helyes, bár én a magam részéről talán fokozatosabban járnék el” - fogalmazott az olasz jegybank elnöke szombaton a torinói Nemzetközi Gazdasági Találkozón. „Arra számítok, hogy a maginfláció már tükrözni fogja az energiaárak csökkenését” – tette hozzá.

Úgy vélekedett, az EKB a megfelelő eszközt alkalmazza a keresletösztönző tényezők kordában tartásához az árak stabilizálása érdekében.

Megjegyezte, hogy a monetáris politikát nagyon fontos jól megfontolt költségvetési politikával megtámogatni, és sikeréhez szükséges még a szociális partnerek felelős támogatása is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom