Külföld

Már az ellenzéki Restart Koalíció a legnépszerűbb horvát párt

Belpolitikai válság jöhet

Szűk egy hónappal a július 5-i előre hozott választások előtt átvette a vezetést a legnagyobb horvát ellenzéki párt, a baloldali Szociáldemokrata Párt (SDP) által létrehozott Restart Koalíció a kormányzó jobboldali Horvát Demokratikus Közösségtől (HDZ) a legújabb közvélemény-kutatás szerint.

A Večernji List című lapban közölt felmérés alapján a Restart Koalíció támogatottsága 27,2 százalékos, a HDZ-é 26,6 százalékos. A kormányzó párt a sajtóban csak szélerőműbotrányként emlegetett korrupciós botrány miatt veszíthetett népszerűségéből, az ügyben a párt néhány tagja is érintett. Elemzők szerint sem a Restart Koalíció, sem a HDZ nem lesz képes 76 szavazatot összegyűjteni a 151 fős országgyűlésben, ezért belpolitikai válság lehet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom