Külföld

Több hatalmat követel a CDU-nak Jens Spahn

Válságban a német kormánypárt

A német Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) több hatalmat kell kapni a kancelláriától Jens Spahn szerint. A német egészségügyi miniszter, a párt lehetséges elnökjelöltje a Der Spiegel című lapnak azt mondta, a pártnak egyenjogúvá kell tennie magát a kancellárral.

A türingiaiak 57 százaléka egy, a Funke médiacsoport által közölt felmérés szerint támogatja a tartományi parlament feloszlatását az ellentmondásos kormányfőválasztás után. A CDU helyi szervezetének vezetője, Mike Mohring a Der Spiegelnek arról beszélt, hogy a szabaddemokrata (FDP-s) Thomas Kemmerich kormányfővé választása előtt a kancellár és a CDU-elnök közbenjárását kérte, hogy az FDP-t vezető Christian Lindner biztosítsa őket arról, a szabaddemokraták nem indítanak jelöltet a tartományi kormányfőválasztáson.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom