Külföld

Kevesebb twittelést javasol Trumpnak a minisztere

Hadművelet indításának joga

Az amerikai szenátus is megszavazta azt a törvénymódosítást, amely elejét venné, hogy az elnök kongresszusi felhatalmazás nélkül indítson hadműveleteket. Donald Trump amerikai elnök azt ígérte: vétót emel.

Időközben a védelmi minisztérium bejelentette, hogy 3,8 milliárd dollárt csoportosít át a mexikói határon épülő falra. Republikánus és demokrata képviselők is bírálták a lépést, arra hivatkozva, hogy a költségvetés a kongresszus hatáskörébe tartozik. William Barr amerikai igazságügyi miniszter egyébként egy tévéinterjúban azt javasolta az elnöknek, hogy álljon le a Twitter-bejegyzésekkel, mert azt a látszatot kelti, mintha a Fehér Ház részt venne a minisztérium döntéshozatalában. A Fehér Ház szóvivője, Stephanie Grisham azt hangoztatta: az elnököt „nem zavarja” Barr véleménye.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom