Külföld

Elsöprő többségben a jobboldaliak a V4-államokban

Családpolitika és bevándorlás

A visegrádi országok népességének markáns többsége 2019 végén jobboldali érzelműnek mondta magát a Nézőpont Intézet részvételével készített kutatás alapján.

Elsöprő többségben a jobboldaliak a V4-államokban
Sok a közös érdek. Orbán, Kurz, Babis, Morawiecki és Pellegrini a csúcstalálkozón
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A négy államban, országonként ezer fő megkérdezésével készült felmérésben a válaszadók 47 százaléka vallotta magát jobboldalinak, 29 százaléka centristának, 24 százaléka pedig baloldaliként határozta meg magát. A jobboldaliak aránya Csehországban és Magyarországon a legmagasabb (51 és 52 százalék). A baloldaliak aránya Magyarországon a legalacsonyabb (18 százalék). Különösen a fiatalabbak mondták magukat „inkább jobboldalinak”. A bevándorlás kapcsán elmondható, hogy a válaszadók 72 százaléka elégedetlen az illegális migráció Brüsszel általi kezelésével. A magyarországi válaszadók a leginkább elégedettek a családpolitikával, számszerűen a 60 százalékuk. Az összes megkérdezett 48 százaléka gondolja úgy, hogy országa öt év múlva jobb helyzetben lesz, míg 42 százaléka szerint rossz irányba haladnak a dolgok.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom