Külföld

Ismét nagy mennyiségben dúsítanak uránt Iránban

„Eladták a megállapodást”

Azzal vádolta az iráni atomprogram korlátozásáról kötött 2015-ös megállapodás európai aláíróit Mohammad Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter, hogy eladták az egyezmény maradványait, hogy elkerüljék Donald Trump amerikai elnök újabb vámtarifáit.

Közben Haszan Róháni iráni elnök bejelentette, hogy nagyobb mennyiségben dúsítanak uránt Iránban, mint a 2015-ös megállapodás megkötése előtt. Az 1979-es forradalommal elűzött iráni sah fia, Reza Pahlavi egy washingtoni konferencián kifejtette, hogy az iszlám köztársaság hónapokon belül meg fog bukni, a nyugati vezetőknek nem szabad tárgyalniuk a rezsim irányítóival. A néhai sah fia világossá tette, hogy nem szeretne uralkodni Iránban, ahol demokráciát kell kialakítani.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom