Külföld

Erős anyaország az összmagyarságért

Éves meghallgatást tartott az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága tegnap, itt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes rámutatott: erős anyaország nélkül a határon túli magyarság támogatása is több mint bizonytalan lenne, kiemelte a nemzetpolitika 2010 óta tartó felívelését és megszilárdulását, a megtízszerezett támogatási összegeket, a külhoni gazdaságfejlesztési programot, az ötezer támogatott külhoni magyar intézményt.

Erős anyaország az összmagyarságért
Semjén Zsolt
Fotó: MH

Kárpátalja kapcsán megerősítette a magyar NATO-vétót Ukrajnával szemben a magyarok helyzetének rendezéséig, kiemelte a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programot, a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasainak munkáját, a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programot, az 1,1 millió újrahonosított magyar állampolgárt. A Jobbik részéről a Trianon évfordulójára vonatkozó kérdés kapcsán jelezte, azt az első világháborús emlékbizottság intézi, és hogy fontos a történelmi igazság kimondása az utódállamok nyelvén is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom