Külföld

A helyben segítés mellett az európaiak többsége

Migrációs felmérés

A földközi-tengeri mentési műveletek fokozására szólított fel hétfőn az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE).

Az indítványban a LIBE hangsúlyozta, hogy a legális, biztonságos migrációs csatornák létrehozása lenne a legjobb módja az emberéletek megmentésének. Az Európai Bizottság tegnap közölt felmérése szerint ugyanakkor az európaiak inkább a helyben segítést tartják jó megoldásnak a migráció problémájára. A magyarok 66, összességében az európaiak hetven százaléka vélekedik úgy, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi segítség hatékony módja az illegális bevándorlás kezelésének. Magyarországon a válaszadók 77 százaléka gondolja azt, hogy a szegénység kezelése a fejlődő országokban az EU érdeke is. A görög hatóságok pedig kedden újabb 697 menedékkérőt vittek Számoszról egy Athénhoz közeli kikötőbe, hogy csökkentsék a szigetek menekülttáborainak zsúfoltságát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom