Külföld

Ismét mérlegen a megtépázott Dăncilă-kormány

Bizalmatlansági indítvány

Ma szavaz a kétkamarás román parlament a Viorica Dăncilă szociáldemokrata miniszterelnök vezette kormány elleni bizalmatlansági indítványról.

Az EP-választási kudarc és Liviu Dragnea pártelnök bebörtönzésének sokkjából a sorozatos belpolitikai botrányok után kilábalni képtelen szocdem PSD-t lényegében otthagyta a liberális ALDE, Dăncilă pedig változatos módszerekkel próbálja saját embereire cserélni az öröklött garnitúrát, miközben Klaus Iohannis elnök állandóan megakadályozza ezt a törekvését, ráadásul a parlament felhatalmazását sem bírja, ezért az ellenzéki erők bizalmatlansági indítványt terjesztettek be ellene. Dăncilă megbuktatásához a 465 fős parlament szenátorai és képviselői részéről 233 voksra lenne szükség. Közben a romániai magyarság egyik pártja is válságba került, a Magyar Polgári Párt elnökét, Mezei Jánost szeretné lemondatni a párt vezetőinek egy csoportja.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom