Külföld

„Destruktív jövőt kínál a liberális demokrácia”

Ünnepi szentmise Washingtonban

A liberális demokrácia veszélyeire figyelmeztetett Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kedden a washingtoni amerikai magyar közösség augusztus 20-i ünnepi szentmiséjén.

A püspök kiemelte: „a ház akkor erős és minden próbát kiálló, ha megvannak az alapjai”. Kifejtette, manapság egy harmadik alternatívát is próbálnak javasolni az építkezéshez, amelyet a liberális demokrácia ajánlatának nevezett. Szavai szerint sajátos technika ez, amely azt javasolja, építkezzünk úgy, hogy „megássuk az alapot, a szükséges anyagokat, az értékeket viszont jó messzire, körben helyezzük el, de az alapot hagyjuk üresen, és arra építsünk”. A püspök kiemelte, az így épített ház, vagyis az ilyen társadalom kínálta jövő destruktív és önpusztító, ami ellen védekeznünk kell. A mise után az MTI-nek Kiss-Rigó László hangsúlyozta: nem lehet megkerülni Szent István értékeit, amelyek alapvető, örök, egyetemes keresztény értékek. Mint mondta, az egyén személyes hitétől függetlenül a nemzet esetében adottság a keresztény gyökerek, a keresztény kulturális hagyomány.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom