Külföld

Lánczi Tamás: Tapintható Németország és Brüsszel álláspontjának megváltozása

Lánczi Tamás: Tapintható Németország és Brüsszel álláspontjának megváltozása
Fotó: mh

 Az igazgató a műsorvezető azon felvetését kommentálta e megállapítássál, hogy Angela Merkel német kancellár részvétele Páneurópai Piknikről szóló megemlékezésen Magyarországon a német-magyar viszony javulására utal.

Lánczi Tamás hangsúlyozta: az unió ereje abban is áll, hogy sokszínű és vitatkozó közösség, de a brüsszeli erők mintha megpróbáltak volna letérni erről és mindent uniformizálni akartak. A magyarok viszont „kiénekeltek” ebből a kórusból - magyarázta az ellentétek hátterét a politológus. 

Szerinte a változáshoz a magyar politikához való viszonyulásban szerepet játszott az, hogy az uniós választásokon  az egész európai belpolitikát befolyásoló győzelmet ért el az Orbán Viktor-féle politika.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom