Külföld

Juan Guaidó: Fel akarja oszlatni a parlamentet a hatalom

Venezuelai válság

A magát Venezuela ideiglenes elnökének kikiáltó Juan Guaidó (képünkön) szerint az ország alkotmányozó gyűlése arra készül, hogy feloszlassa az ellenzéki többségű parlamentet, vagy előrehozza a csak 2021-ben esedékes választásokat.

Juan Guaidó: Fel akarja oszlatni a parlamentet a hatalom
Juan Guaidó
Fotó: MH

A politikus közösségi médiában közzétett üzenete szerint a Nicolás Maduro elnök híveiből álló testület a törvényekkel szembemenve akar választásokat kiírni, vagy folytatja az ellenzék üldözését jogi eszközökkel. A parlament
az egyetlen olyan hatalmi szerv Venezuelában, amelyet 2015-ös elsöprő győzelmét követően az ellenzék ellenőriz. Az elnökhöz hű legfelsőbb bíróság viszont fokozatosan elvonta a törvényhozás jogköreit. Az alkotmányozó gyűlés párhuzamos parlamentként működik, tagjai Madurót támogatják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom