Külföld

Európa biztonságát félti a NATO főtitkára

Fokozza a feszültséget Moszkva

Valódi veszélybe sodorta Európa biztonságát, hogy Oroszország kilépett a közepes hatótávolságú nukleáris fegyverek leszereléséről szóló nemzetközi megállapodásból – hangsúlyozta Jens Stoltenberg (képünkön) a Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfői kiadásában megjelent írásában.

Európa biztonságát félti a NATO főtitkára
Jens Stoltenberg
Fotó: AFP

A NATO főtitkára szerint ha Moszkva nem enged, akkor az kevesebb mint egy hónapon belül az INF-szerződés végét jelenti. Hozzátette, hogy a Moszkva által kifejlesztett új, közepes hatótávolságú fegyver, az SSC-8 növeli a nukleáris konfliktus valószínűségét. Szintén tegnap Sztevo Pendarovszki észak-macedón elnök reményének adott hangot, hogy országa még az idén a NATO tagja lehet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom