Külföld

Róma szorosabbra fűzi az együttműködést Líbiával

Küzdelem a migráció ellen

Az illegális bevándorlás feltartóztatása érdekében Olaszország szorosabbra fűzi együttműködését a líbiai parti őrséggel. Az olasz kormány szerda esti közleménye szerint az embercsempészet elleni küzdelemhez további felszereléssel és kiképzéssel fogják támogatni a líbiai hatóságokat.

Az olasz sajtó korábban arról számolt be, hogy még a nyár vége előtt Olaszország további tíz hajót engedne át a líbiai parti őrségnek az embercsempészek elleni fellépés érdekében. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szintén szerdán közölte, hogy kétszázhatvan illegális bevándorlót helyeztek át a nemrég lebombázott líbiai tádzsúrai internáló táborukból egy másik, „gyűjtő és távozási központnak” nevezett helyre, ahonnan egy eddig meg nem nevezett országba távozhatnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom