Külföld

Maratoni vitát tartottak a cseh parlamentben, az ellenzék meg akarta buktatni Babist

Bizalmi szavazás

Bizalmatlansági indítványt terjesztett szerdán a cseh ellenzék a prágai képviselőház elé az Andrej Babis vezette kétpárti koalíciós kabinet ellen – számolt be az MTI.

Maratoni vitát tartottak a cseh parlamentben, az ellenzék meg akarta buktatni Babist
Andrej Babis
Fotó: MH

Az ellenzék azzal vádolja Babist, hogy visszaélt az európai uniós támogatásokkal, és összeférhetetlenség van politikai, valamint vállalkozói szerepvállalása között, ezért haladéktalanul távoznia kellene a kormány éléről. Babis a vádakat visszautasította, politikai kampánynak minősítette, és ismételten kijelentette, hogy önként nem fog lemondani. A vita délután kezdődött és lapzártánkkor is tartott. Az ANO és a szociáldemokraták (CSSD) koalíciós kormányának megbuktatásához a hatályos szabályok szerint a 200 tagú parlamenti alsóházban 101 szavazatra lenne szükség, amivel azonban az ellenzék nem rendelkezik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom