Külföld

Rejtegeti a valós muszlim veszélyt Berlin

Antiszemita támadások

A német hatóságok gyakran szélsőjobboldali támadásként könyvelik el a muszlimok vagy arabok által elkövetett antiszemita támadásokat – írta a neokohn.hu portál szerint a Jewish Telegraphic Agency hírügynökség annak kapcsán, hogy június elején antiszemita szólamok hangzottak el a berlini Al-Kudsz meneten.

A cikk szerint e módszer miatt lehetséges, hogy a német belügyminisztérium adatai szerint az országban 2018-ban regisztrált 1800 antiszemita atrocitás 90 százalékát a szélsőjobboldal követi el. Daniel Poensgen német kutató szerint az a probléma, hogy az antiszemitizmusról szóló hivatalos német statisztika meghaladott módszereket alkalmaz, amelyek hagyományosan a szélsőjobboldali antiszemitizmussal szembeni fellépésre lettek kialakítva.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom