Krónika

Munkafüzet a közlekedési kultúra javításáért

A gyermekekre építenek

Elkészült a gyermekeknek szóló Közlekedő kisokos című munkafüzet és az ahhoz kapcsolódó tanári kézikönyv az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megbízásából, az Innová­ciós és Technológiai Minisztérium támogatásával – adta hírül az MTI.

 A tegnapi sajtótájékoztatón Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta, a tíz-tizenkét évesekre összpontosítottak, s szeretnék, ha az anyag bekerülne a Nemzeti alaptantervbe. Reményeik szerint néhány év alatt a füzet által a társadalom közlekedési ismeretei alaposabbak lehetnek, és a balesetek száma is csökkenhet. A kétszázezer példány összesen hatvanötmillió forintba került, vagyis egy munkafüzet alig volt drágább háromszáz forintnál. Révész Máriusz ezt jó beruházásnak nevezte, ugyanis ha csupán néhánnyal csökken a karambolok száma, már megtérül az ára. Nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy a közlekedési kultúra javuljon, illetve kampányt is indítottak, hogy az autósok másfél méteres oldaltávolságot tartsanak a biciklistáktól. A munkafüzet legkésőbb novemberig eljuthat minden negyedik és ötödik osztályos gyermekhez.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom