Krónika

Másfél évvel a tragédia után írt levelet a sofőr

Veronai buszbaleset

„Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé” – fogalmaz a buszsofőr másfél évvel a tragédia után a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának címzett levelében, amit a Bors szerzett meg.

Az igazgató továbbította az írást a szülőknek, akik megdöbbentőnek tartják, hogy V. János ennyivel elintézte a dolgot. A busz sofőrje – aki a balesetben súlyosan megsérült – arról is írt, hogy a szerencsétlenség után csak hónapokkal tudta meg, mi történt tavaly januárban Veronában: hogy a baleset tizenegy gyermek és hat felnőtt életét követelte. A tragédia tárgyalása Olaszországban október végén kezdődött volna, ám V. János nem jelent meg, újonnan kirendelt védője pedig a tárgyalás elnapolását kérte, így azt decemberre tették át.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom