Krónika

Ígértes eljárást dolgoztak ki a Stanford Egyetem kutatói a daganatos megbetegedések ellen

Rákkutatás

Az immunrendszer teljes tumorölő potenciálját felszabadítja a kaliforniai Stanford Egyetem kutatói által kidolgozott kombinált immunstimuláns kezelés.

 Tátrai Péter biológus a Magyar Tudományos Akadémia honlapján megjelent írásában tegnap részletesen elemezte az év elején bejelentett eredményt. Mint írja, a daganat által rájuk kényszerített bénulásból magukhoz térítve az immunsejtek úgy söprik ki a daganatot és annak áttéteit, mintha egy vírusfertőzést számolnának fel. A kutatás szellemi atyja, Ronald Levy szerint az egyelőre csak egerekben kipróbált eljárás elvben bármilyen daganattípus kezelésére alkalmas lehet, és a klinikai próbák már 2018 vége felé megkezdődhetnek. Az eljárás elérhető közelségbe hozza azt az áhított célt, hogy a rákra elkerülhetetlen végzet helyett kordában tartható krónikus betegségként gondolhassunk. Az immun-onkoterápiában azért rejlik oly nagy potenciál, mert az immunrendszer képességei a legmodernebb orvosi technika lehetőségeit is túlszárnyalják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom