Krónika

Adócsalás a szcientológusoknál

Gigarazzia Budapesten

Költségvetési csalás miatt indított nyomozást, illetve tartott lefoglalásokkal végződő házkutatást a szcientológusok budapesti központjában a Nemzeti Adó és Vámhivatal – tudta meg lapunk.

 Az adóhatóság a Magyar Hírlappal közölte: a vizsgálat érdekeire hivatkozva egyelőre nem hoznak nyilvánosságra további részleteket, így még azt sem tudni, hogy az ügynek vannak-e gyanúsítottjai, és őket kihallgatták-e már. A szektánál egy hete kezdődött nagyszabású hatósági akció kezdetekor megírtuk, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda által személyiségi jog megsértése és egyéb bűncselekmények miatt indított eljárásba a pénzügyőrök azért kapcsolódtak be, mert a hatóság a szervezet tagjai által befizetett tetemes díjak sorsára, valamint a szcientológusok általános gazdálkodásának feltételezett szabálytalanságaira is kíváncsi. A többnyire titokzatoskodó társaság az elhíresült házkutatások után nyitottabb szervezet látszatát igyekezik kelteni, erre utal, hogy budapesti székházában a történtek után a működése történetét bemutató kiállításra várja a nagyközönséget. A rendőrség – az adóhatósághoz hasonlóan – egyelőre ugyancsak nem közöl részleteket a kiemelt nyomozás adatairól.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom