Krónika

Zugló: újabb sarc az autósokra

A szeptember elején bevezetett fizetős parkolási rendszer eddigi tapasztalatai alapján dönt az önkormányzat az újabb díjköteles területekről, illetve a határidőről

Kutyaharapást szőrével: tovább terjeszkedik a sokat kritizált zuglói fizetős parkolás díjköteles területe, az önkormányzat szerint ez a megoldás az áldatlan állapotokra.

Újabb fizetős övezeteket jelöl ki a zuglói önkormányzat a kerület egyes részein uralkodó parkolási káosz rendezésére – írta a Index. A portál értesülését lapunk kérdésére a polgármesteri kabinet sajtófőnöke megerősítette. Hikáde Bea hozzátette: arról még nem született döntés, hogy melyek lesznek az új, fizetős részek, illetve mikortól lesz érvényben az újabb rendszer. Az önkormányzat a szeptember elején a Városliget és az Örs vezér tere környékén bevezetett fizetős parkolás tapasztalatait – egyebek mellett forgalomszámlálási, bevételi adatokat – elemezve dönt majd a zónahatárok kibővítéséről. Hikáde Bea alaptalannak minősítette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a későbbiekben olyan területek is lehetnek Zuglóban, ahol éjjel-nappal fizetni kellene a parkolásért. A sajtófőnök emlékeztetett az önkormányzat korábbi közleményére, amely szerint a kerületben szeptember elején bevezetett új rendszer még budapesti viszonylatban is kirívóan magas díjait nem Zugló vezetése határozta meg, hanem azokról a fővárosi közgyűlés döntött. A PM-es Karácsony Gergely vezette önkormányzat úgy véli, hogy a kerületben parkolási mizériát okozó fizetős rendszer jelentette gondokat úgy lehet orvosolni, ha újabb díjköteles területeket jelölnek ki.

Megírtuk, Kelet-Zuglóban áldatlan állapotok alakultak ki a szeptemberi üzemkezdet után, mivel a korábban a Városliget környékén várakozó ingázók közül több ezer autós egyszerűen a Francia út jelentette zónahatáron kívül állítja le kocsiját, így a helyiek elől veszik el a helyeket. Számos zuglói jelezte lapunknak, hogy esetenként kénytelenek voltak fizetni, mert csak díjköteles helyet találtak, lakásuk közelében lehetetlen volt megállni. A kerületben bevezetett új rendszer azért is kritikák tárgya, mert hétvégén is jegyet kell venni a hétköznapokon érvényes árakon, ami például a Városligetbe látogatók szerint nem éppen családbarát intézkedés. A zuglói P+R-fejlesztés tudomásunk szerint egyelőre nem szerepel az önkormányzat tervei között.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom